top of page
  • A.S.

Vegánska Miso Polievka za 15 Minút


Japonská miso polievku s tofu, zelenou cibuľkou a množstvom zeleniny. Chutná a upokojujúca, len 15 minút od začiatku do konca.


čas prípravy: 15 minút

počet porcií: 2 porcie


Ingrediencie:

  • 4 šálky zeleninového vývaru (na tradičnejšiu miso polievku použite dashi)

  • 1 list nori (sušená morská riasa nakrájaná na veľké obdĺžniky) voliteľné

  • 3-4 PL bielej alebo žltej miso pasty

  • 1/2 šálky nasekaného zeleného mangoldu (alebo inú zeleninu podľa vlastného výberu)

  • 1/2 šálky nakrájanej zelenej cibule

  • 1/4 šálky pevného tofu (na kocky)

Postup:

  1. Zeleninový vývar dáme do hrnca a privedieme k varu.

  2. Medzitým vložte miso pasty do malej misky, pridajte trochu horúcej vody a šľahajte do hladka. Tým sa zabezpečí, že sa pri neskoršom pridaní do polievky nezhrudkuje.

  3. Do vývaru pridajte mangold (alebo inú zeleninu podľa vlastného výberu), zelenú cibuľu, tofu a varte 5 minút. Potom pridajte nori a premiešajte.

  4. Odstráňte z ohňa, pridajte zmes miso a premiešajte, aby sa spojila.

  5. Ochutnajte a podľa potreby pridajte viac miso alebo štipku morskej soli.

Podávanie:


Podávajte teplé. Najlepšie čerstvé.


Dobrú chuť !