Thajské Zelené Kari (aj pre vegánov)
Aktualizováno: 22. 6. 2020
Tento ľahký recept na lahodné a autentické thajské zelené Kari trvá 20 minút a chutí lepšie ako z reštaurácie!
Kombinácia zelenej kari pasty a kokosového mlieka dodáva kari jeho nádherne zelenú farbu a príjemnú korenistosť. Milovníci mäsa používajú kuracie mäso, vegetariáni alebo vegáni nahradia mäso s tofu.
Pre 2-3 osoby
Príprava: 15-20 minút
Ingrediencie:
2 PL rastlinného oleja (kokosový, slnečnicový, repkový)
400 ml kokosového mlieka
250 g kuracieho mäsa/tofu
60 g baklažán/hríby
Limetkové listy
Podľa chuti: čerstvé čili papričky, rybia omáčka, alebo cukor
Postup:
Dajte variť ryžu vlastného výberu, aby sa robila počas toho, čo pripravujete kari.
Miešajte 50 g kari pasty s 2 lyžicami oleja (mierny plameň, 1 minúta).
Nalejte 400 ml kokosového mlieka a miešajte (mierny plameň, 1 minúta).
Pridajte 250 g mäsa alebo tofu a miešajte, kým bude uvarené.
Podľa potreby pridajte rybiu omáčku, cukor alebo korenie.
Pridajte 60 g narezaných baklažánov alebo hríbov a varte ich pokiaľ nebudu mäkké. Pridajte kaffirové limetkové listy a čerstvé chilli papričky.
Servírovanie:
Kari sa tradične podáva s Jazmínovou alebo Basmati ryžou a ozdobený bazalkou a pertžlenom. Na zmierenie pikantnosti sa dáva jogurt priamo na tanier s kari. Dobrú chuť!