top of page

Thajské Zelené Kari (aj pre vegánov)

Aktualizováno: 22. 6. 2020


Tento ľahký recept na lahodné a autentické thajské zelené Kari trvá 20 minút a chutí lepšie ako z reštaurácie!

Kombinácia zelenej kari pasty a kokosového mlieka dodáva kari jeho nádherne zelenú farbu a príjemnú korenistosť. Milovníci mäsa používajú kuracie mäso, vegetariáni alebo vegáni nahradia mäso s tofu.


Pre 2-3 osoby

Príprava: 15-20 minút

Ingrediencie:

  • 50 g Cock Brand Zelená Kari Pasta

  • 2 PL rastlinného oleja (kokosový, slnečnicový, repkový)

  • 400 ml kokosového mlieka

  • 250 g kuracieho mäsa/tofu

  • 60 g baklažán/hríby

  • Limetkové listy

  • Podľa chuti: čerstvé čili papričky, rybia omáčka, alebo cukor

Postup:

  1. Dajte variť ryžu vlastného výberu, aby sa robila počas toho, čo pripravujete kari.

  2. Miešajte 50 g kari pasty s 2 lyžicami oleja (mierny plameň, 1 minúta).

  3. Nalejte 400 ml kokosového mlieka a miešajte (mierny plameň, 1 minúta).

  4. Pridajte 250 g mäsa alebo tofu a miešajte, kým bude uvarené.

  5. Podľa potreby pridajte rybiu omáčku, cukor alebo korenie.

  6. Pridajte 60 g narezaných baklažánov alebo hríbov a varte ich pokiaľ nebudu mäkké. Pridajte kaffirové limetkové listy a čerstvé chilli papričky.


Servírovanie:

Kari sa tradične podáva s Jazmínovou alebo Basmati ryžou a ozdobený bazalkou a pertžlenom. Na zmierenie pikantnosti sa dáva jogurt priamo na tanier s kari. Dobrú chuť!

602 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page