Tapiokový Puding za 30 Minút



Tapiokový puding je klasický dezert, ktorý obsahuje malé tapiokové perličky, mlieko, cukor, vajcia a vanilku.

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 5 porcií


Ingrediencie: 1 šálka = 250 ml

  • 1/2 šálky malých Tapiokových Perlí (kúpite u nás v obchode)

  • 3 šálky plnotučného mlieka

  • 1/4 lyžičky soli

  • 2 veľké vajcia

  • 1/2 šálky cukru

  • 1 lyžička vanilkového extraktu

  • (mangové pyré, čerstvé ovocie, ...)

Postup:

1. Uvarte tapioku:

Zmiešajte tapioku, mlieko a soľ v hrnci na stredne vysokej teplote. Miešame a privádzame do varu. Znížte teplotu a varte odokryté na najmenšom možnom ohni, pričom postupne pridávajte cukor, kým sa tapiokové perly nenafúknu a nezhustnú. V závislosti od typu alebo značky tapioky, ktorú používate (a ak ste tapioku vopred namočili, ako to vyžadujú niektoré značky), môže to trvať od 5 minút do 45 minút varenia pri veľmi nízkej teplote. Občas premiešame, aby sa tapioka neprilepila na dno hrnca.

2. Vajíčka temperujte trochou horúcej tapioky:

V samostatnej miske rozšľahajte vajcia. Veľmi pomaly zašľahajte trochou horúcej tapioky, aby sa teplota oboch vyrovnala (aby sa zabránilo zrážaniu).

3. Do pudingu pridajte temperované vajcia, nechajte vychladnúť a potom pridajte vanilku:

Do tapioky v hrnci pomaly pridávajte vajíčka. Zvýšte teplotu na strednú teplotu a miešajte niekoľko minút, kým nezískate hustú pudingovú konzistenciu. Nenechajte zmes vrieť, aby sa tapiokový vaječný krém nezrazil. Chladiť 15 minút. Nakoniec pridať vanilku.


Podávanie:

Na vrch môžte pridať mangové pyré a ozdobiť čučoriedkami a malinami alebo vašim obľúbeným ovocím. Môžte podávať buď teplé alebo vychladené.


Dobrú Chuť!













129 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše