Tapiokový Puding za 30 Minút

Tapiokový puding je klasický dezert, ktorý obsahuje malé tapiokové perličky, mlieko, cukor, vajcia a vanilku.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 5 porcií
Ingrediencie: 1 šálka = 250 ml
1/2 šálky malých Tapiokových Perlí (kúpite u nás v obchode)
3 šálky plnotučného mlieka
1/4 lyžičky soli
2 veľké vajcia
1/2 šálky cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
(mangové pyré, čerstvé ovocie, ...)
Postup:
1. Uvarte tapioku:
Zmiešajte tapioku, mlieko a soľ v hrnci na stredne vysokej teplote. Miešame a privádzame do varu. Znížte teplotu a varte odokryté na najmenšom možnom ohni, pričom postupne pridávajte cukor, kým sa tapiokové perly nenafúknu a nezhustnú. V závislosti od typu alebo značky tapioky, ktorú používate (a ak ste tapioku vopred namočili, ako to vyžadujú niektoré značky), môže to trvať od 5 minút do 45 minút varenia pri veľmi nízkej teplote. Občas premiešame, aby sa tapioka neprilepila na dno hrnca.
2. Vajíčka temperujte trochou horúcej tapioky:
V samostatnej miske rozšľahajte vajcia. Veľmi pomaly zašľahajte trochou horúcej tapioky, aby sa teplota oboch vyrovnala (aby sa zabránilo zrážaniu).
3. Do pudingu pridajte temperované vajcia, nechajte vychladnúť a potom pridajte vanilku:
Do tapioky v hrnci pomaly pridávajte vajíčka. Zvýšte teplotu na strednú teplotu a miešajte niekoľko minút, kým nezískate hustú pudingovú konzistenciu. Nenechajte zmes vrieť, aby sa tapiokový vaječný krém nezrazil. Chladiť 15 minút. Nakoniec pridať vanilku.
Podávanie:
Na vrch môžte pridať mangové pyré a ozdobiť čučoriedkami a malinami alebo vašim obľúbeným ovocím. Môžte podávať buď teplé alebo vychladené.
Dobrú Chuť!