Tabouleh-osviežujúci libanonský šalát


Príprava: 20 minút

Počet porcí: 4 porcie

Ingrediencie:

  • 60g bulgur (surový)

  • 4 paradajky

  • 2 zväzky petržlenovej vňate (bez stonky)

  • jarná cibuľka

  • zopár lístkov čerstvej mäty

  • citrónová šťava

  • olivový olej (2-3 lyžice)

  • soľ

  • čierne mleté korenie

Postup:

  1. Bulgur dáme do väčšej misy a zalejeme vriacou vodou a necháme postáť cca hodinu.

  2. Po hodine scedíme bulgur aby sme sa zbavili prebytočnej vody.

  3. Paradajky, jarnú cibuľku a mätu si nakrájame na drobno.

  4. Petržlenovú vňať sa snažíme nakrájať na čo najmenšie kúsky, tak, aby obalila nielen bulgur, ale aj ostatnú zeleninu.

  5. V miske premiešame nakrajanú zeleninu s bulgurom, pridame olivový olej, citronovú šťavu, soľ a pokoreníme podľa chtuí.

Dobrú chuť!


*Petržlenovú vňať, olivový olej, bulgur a korenie nájdete u nás v obchode alebo si to môžete objednať online.







164 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše