Tabouleh-osviežujúci libanonský šalát

Príprava: 20 minút
Počet porcí: 4 porcie
Ingrediencie:
60g bulgur (surový)
4 paradajky
2 zväzky petržlenovej vňate (bez stonky)
jarná cibuľka
zopár lístkov čerstvej mäty
citrónová šťava
olivový olej (2-3 lyžice)
soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Bulgur dáme do väčšej misy a zalejeme vriacou vodou a necháme postáť cca hodinu.
Po hodine scedíme bulgur aby sme sa zbavili prebytočnej vody.
Paradajky, jarnú cibuľku a mätu si nakrájame na drobno.
Petržlenovú vňať sa snažíme nakrájať na čo najmenšie kúsky, tak, aby obalila nielen bulgur, ale aj ostatnú zeleninu.
V miske premiešame nakrajanú zeleninu s bulgurom, pridame olivový olej, citronovú šťavu, soľ a pokoreníme podľa chtuí.
Dobrú chuť!
*Petržlenovú vňať, olivový olej, bulgur a korenie nájdete u nás v obchode alebo si to môžete objednať online.