top of page

Superrýchly Hummus

Hummus je lahodná, krémová nátierka alebo dip z cíceru, tahini, citrónu a korenia. Pochádza z arabských krajín a oblastí Stredomoria.

Naučte sa, ako vytvoriť najlepší domáci hummus! Tento recept je neuveriteľne ľahký - nevyžaduje sa šúpanie cíceru alebo namáčanie cez noc.

Pre 6 ľudí

Čas prípravy: 10 minút

Recept sa dá kľudne o polovicu zmenšiť alebo zdvojnásobiť.


Ingrediencie:

800 g cíceru (v konzerve)

80 ml Tahini

200 ml Jogurtu vlastného výberu

2 PL olivového oleju

Šťava z jednej polky citrónu

1 strúčik cesnaku

Štipka soli

1 kl rímska rasca mletá

1 kl čierne korenie

Postup:

1. Najprv vylejeme slaný nálev z konzervy cíceru. Cícer nasypeme do väčšej misky alebo do nádoby blenderu a pridáme tahini. Ručným mixérom alebo blenderom rozmixujeme cícer na jemnú hustú pastu.

2. Pridáme nastrúhaný alebo pomliaždený cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, jogurt, soľ, rímsku rascu a čierne korenie. Poriadne premiešame.

Servírovanie:

Hummus sa tradične podáva v miske poliatý olivovým olejom a posypaný čiernym sézamom alebo sumakom. Vhodné prílohy sú arabský chlieb, olivy, a čerstvá zelenina.

Ku dipu sú vhodné prílohy stonkový zeler, syr, uhorka a mrkva nakrájaná na hranolčeky. „Netradičná“ možnosť by boli aj nachos (trojuholníkové kukuričné chipsy).

Dobrú chuť!

749 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page