Superrýchly Hummus
Hummus je lahodná, krémová nátierka alebo dip z cíceru, tahini, citrónu a korenia. Pochádza z arabských krajín a oblastí Stredomoria.
Naučte sa, ako vytvoriť najlepší domáci hummus! Tento recept je neuveriteľne ľahký - nevyžaduje sa šúpanie cíceru alebo namáčanie cez noc.
Pre 6 ľudí
Čas prípravy: 10 minút
Recept sa dá kľudne o polovicu zmenšiť alebo zdvojnásobiť.
Ingrediencie:
800 g cíceru (v konzerve)
80 ml Tahini
200 ml Jogurtu vlastného výberu
2 PL olivového oleju
Šťava z jednej polky citrónu
1 strúčik cesnaku
Štipka soli
1 kl rímska rasca mletá
1 kl čierne korenie
Postup:
1. Najprv vylejeme slaný nálev z konzervy cíceru. Cícer nasypeme do väčšej misky alebo do nádoby blenderu a pridáme tahini. Ručným mixérom alebo blenderom rozmixujeme cícer na jemnú hustú pastu.
2. Pridáme nastrúhaný alebo pomliaždený cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, jogurt, soľ, rímsku rascu a čierne korenie. Poriadne premiešame.
Servírovanie:
Hummus sa tradične podáva v miske poliatý olivovým olejom a posypaný čiernym sézamom alebo sumakom. Vhodné prílohy sú arabský chlieb, olivy, a čerstvá zelenina.
Ku dipu sú vhodné prílohy stonkový zeler, syr, uhorka a mrkva nakrájaná na hranolčeky. „Netradičná“ možnosť by boli aj nachos (trojuholníkové kukuričné chipsy).
Dobrú chuť!