top of page
  • A.S.

Pad Thai


Tento jednoduchý recept na Pad Thai obsahuje ryžové rezance, kuracie mäso, krevety, tofu, arašidy, miešané vajíčka a čerstvú zeleninu, to všetko spolu v lahodnej domácej omáčke. Je plná chuti a dá sa pripraviť za menej ako 30 minút!


čas prípravy: 30 minút

počet porcií: 4 porcie


Ingrediencie:

  • 200g plochých ryžových rezancov

  • 3 polievkové lyžice oleja

  • 3 strúčiky cesnaku, mleté

  • 200g nevarených kreviet, kuracieho mäsa alebo extra tuhého tofu, nakrájaných na malé kúsky

  • 2 vajcia

  • 1 šálka čerstvých sojových klíčkov

  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky

  • 3 zelené cibule, nakrájané

  • 1/2 šálky suchých pražených arašidov

  • 2 limetky

  • 1/2 šálky čerstvého koriandra, nasekaného

*všetky ingrediencie nájdete u nás v obchode.


Na omáčku Pad Thai:

  • 3 polievkové lyžice rybacej omáčky

  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky

  • 5 polievkových lyžíc svetlohnedého cukru

  • 2 polievkové lyžice ryžového octu alebo tamarindovej pasty

  • 1 polievková lyžica horúcej omáčky Sriracha alebo viac podľa chuti

  • 2 polievkové lyžice krémového arašidového masla (voliteľné)

Postup:

  1. Rezance uvaríme podľa návodu na obale, kým nezmäknú. Opláchnite pod studenou vodou.

  2. Omáčku pripravte miešaním ingrediencií omáčky v miske a odložte.

  3. V hrnci zohrejte 1½ lyžice oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte krevety, kuracie mäso alebo tofu, cesnak a papriku. Krevety sa uvaria rýchlo, asi 1-2 minúty z každej strany alebo do ružova. Ak používate kuracie mäso, varte, kým nebude uvarené, asi 3-4 minúty, pričom ho otočte iba raz.

  4. Všetko zatlačte na stranu hrnca. Pridáme ešte trochu oleja a pridáme rozšľahané vajcia. Vajcia rozmiešajte a počas varenia ich rozbite na malé kúsky.

  5. Pridajte rezance, omáčku, sojové klíčky a arašidy (niektoré arašidy si nechajte na polevu na záver). Všetko premiešame, aby sa spojilo.


Podávanie:

Vrch ozdobte zelenou cibuľkou, extra arašidmi, koriandrom a kolieskami limetky.


Dobrú chuť!