Pad Thai
Aktualizováno: 2. 2.

Tento jednoduchý recept na Pad Thai obsahuje ryžové rezance, kuracie mäso, krevety, tofu, arašidy, miešané vajíčka a čerstvú zeleninu, to všetko spolu v lahodnej domácej omáčke. Je plná chuti a dá sa pripraviť za menej ako 30 minút!
čas prípravy: 30 minút
počet porcií: 4 porcie
Ingrediencie:
200g plochých ryžových rezancov
3 polievkové lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku, mleté
200g nevarených kreviet, kuracieho mäsa alebo extra tuhého tofu, nakrájaných na malé kúsky
2 vajcia
1 šálka čerstvých sojových klíčkov
1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
3 zelené cibule, nakrájané
1/2 šálky suchých pražených arašidov
2 limetky
1/2 šálky čerstvého koriandra, nasekaného
*všetky ingrediencie nájdete u nás v obchode.
Na omáčku Pad Thai:
3 polievkové lyžice rybacej omáčky
1 polievková lyžica sójovej omáčky
5 polievkových lyžíc svetlohnedého cukru
2 polievkové lyžice ryžového octu alebo tamarindovej pasty
1 polievková lyžica horúcej omáčky Sriracha alebo viac podľa chuti
2 polievkové lyžice krémového arašidového masla (voliteľné)
Postup:
Rezance uvaríme podľa návodu na obale, kým nezmäknú. Opláchnite pod studenou vodou.
Omáčku pripravte miešaním ingrediencií omáčky v miske a odložte.
V hrnci zohrejte 1½ lyžice oleja na stredne vysokú teplotu. Pridajte krevety, kuracie mäso alebo tofu, cesnak a papriku. Krevety sa uvaria rýchlo, asi 1-2 minúty z každej strany alebo do ružova. Ak používate kuracie mäso, varte, kým nebude uvarené, asi 3-4 minúty, pričom ho otočte iba raz.
Všetko zatlačte na stranu hrnca. Pridáme ešte trochu oleja a pridáme rozšľahané vajcia. Vajcia rozmiešajte a počas varenia ich rozbite na malé kúsky.
Pridajte rezance, omáčku, sojové klíčky a arašidy (niektoré arašidy si nechajte na polevu na záver). Všetko premiešame, aby sa spojilo.
Podávanie:
Vrch ozdobte zelenou cibuľkou, extra arašidmi, koriandrom a kolieskami limetky.
Dobrú chuť!