Okra s mäsom v paradajkovej omáčke

Aktualizováno: 13. 2.


Ingrediencie:

  • 1kg okra

  • 1kg jahňacie mäso (nakrájané na malé kúsky)

  • 1/2 kg paradajky (nakrájané na malé kúsky)

  • 2PL paradajkový pretlak

  • 1 cesnak

  • 1PL mletý koriander

  • 1/2 ČL čierne korenie

  • 1ČL nové korenie

  • klinčeky

  • bobkové listy

  • Soľ podľa chuti

  • 2PL maslo

*Všetky ingrediencie okrem čertsvej zeleniny nájdete u nás v obchode.

Príprava mäsa:

  1. Mäso dáme do hrnca, tak aby bolo pokryté vodou, počkáme kým voda nezačne vrieť a potom odstránime penu.

  2. Potom pridáme olúpanu cibuľu nakrájanú na štyri časti, 4 bobkové listy, 5 celých guličiek čierneho korenia, 5 celých ks klinčeku.

  3. Mäso necháme variť približne 2-3 hodiny.

Postup:


  1. Okru vyprážame iba trošku, dokým nemá zlatistú farbu.

  2. Vývar z mäsa, vyprážanú okru, paradajky, paradajkový pretlak, nové korenie a čierne korenie dáme do jedného hrnca a necháme spolu vrieť 10 minút.

  3. Na panvicu dáme maslo, pretlačený cesnak, koriander a necháme 5 minút smažiť, potom pridáme do hrnca.

  4. Nakoniec osolíme podľa chuti a necháme vrieť 15 minút na nízkom plameni.


Podávanie:

Podáva sa s ryžou (varenou s niťovkami).


Dobrú chuť !









127 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše