Okra s mäsom v paradajkovej omáčke
Aktualizováno: 13. 2. 2022

Ingrediencie:
1kg okra
1kg jahňacie mäso (nakrájané na malé kúsky)
1/2 kg paradajky (nakrájané na malé kúsky)
2PL paradajkový pretlak
1 cesnak
1PL mletý koriander
1/2 ČL čierne korenie
1ČL nové korenie
klinčeky
bobkové listy
Soľ podľa chuti
2PL maslo
*Všetky ingrediencie okrem čertsvej zeleniny nájdete u nás v obchode.
Príprava mäsa:
Mäso dáme do hrnca, tak aby bolo pokryté vodou, počkáme kým voda nezačne vrieť a potom odstránime penu.
Potom pridáme olúpanu cibuľu nakrájanú na štyri časti, 4 bobkové listy, 5 celých guličiek čierneho korenia, 5 celých ks klinčeku.
Mäso necháme variť približne 2-3 hodiny.
Postup:
Okru vyprážame iba trošku, dokým nemá zlatistú farbu.
Vývar z mäsa, vyprážanú okru, paradajky, paradajkový pretlak, nové korenie a čierne korenie dáme do jedného hrnca a necháme spolu vrieť 10 minút.
Na panvicu dáme maslo, pretlačený cesnak, koriander a necháme 5 minút smažiť, potom pridáme do hrnca.
Nakoniec osolíme podľa chuti a necháme vrieť 15 minút na nízkom plameni.
Podávanie:
Podáva sa s ryžou (varenou s niťovkami).
Dobrú chuť !