Najjednoduchší Baklažánový Dip (Baba Ghannúš )
Baklažánový dip, známy pod menom Baba Ghannúš, je obľúbený najmä na strednom východe. Výzorom je podobný hummusu, ale chuť a konzistencia sú úplne iné. Má veľmi mierne horkastú chuť, ktorý každý milovník pečeného baklažánu bude určite zbožňovať :)
Výborne sa hodí na namáčanie kúskov zeleniny, arabského chleba, tortilly, či na natretie hrianky.
Jednoduchší a chutnejší recept ako tento určite nenájdete!
Pre 4 ľudí
Čas prípravy: 3 minúty
Ingrediencie:
1 konzerva Durra Baklažánový Dip
100 ml Jogurtu alebo kyslej smotany
Postup:
1. Obsah konzervy poriadne zmiešame s jogurtom.
Servírovanie:
Servíruje sa s čerstvou zeleninou a čerstvým koriandrom. Ku dipu sú vhodné prílohy ako stonkový zeler, syr, uhorka a mrkva nakrájaná na hranolčeky. „Netradičná“ možnosť by boli aj nachos (trojuholníkové kukuričné chipsy). Dobrú chuť!