Mluchia
Mluchia, známa aj ako egyptský špenát, kríková okra, západoafrický sorrech a juta sléz, ale aj ako Kleopatrino tajomstvo. Existujú tvrdenia, že Kleopatra pila každý deň sladkú polievku zo slezu, aby si udržala svoju krásu a mladistvý vzhľad.
Mluchia je vysoko výživná a plná kyseliny listovej, železa, vápnika, vitamínu C a antioxidantov.

Ingrediencie:
1kg mluchia
kura celé
2 bobkové listy
2 škoricové drievka
5 PL slnečnicový olej
1 PL papriková pasta
1 čL sušený koriander
1 zväzok čerstvého koriandra
1 cesnak
2ks cibuľa
1 citrón
čierne korenie
1 čl soľ
Postup:
Uvaríme kuracie mäso (mäso, voda , 1 cibuľa, škoricové drievko, bobkové listy, kardamóm)
umyjeme mluchiu kým nebude čistá a mäkká
Na panvicu dáme slnečnicový olej a nasmažíme cibuľu, cesnak a pridáme k ním jednu lyžičku paprikovej pasty a dobre premiešame pár minút.
Potom pridáme sušený koriander, čerstvý nakrajaný koriander a soľ.
V kastrolíku dáme mluchiu, pripravenú zmes a citrónovú šťavú a privedieme do varu za stalého miešania na nízkom ohni.
Zalejeme kuracím vývarom mluchiu, kým ju vývar nezakryje a necháme zovrieť na vysokom ohní pár minút.
Potom znížime oheň a necháme variť polhodinu.
Na konci do kastrolíku pridáme uvarené mäso (bez kostí) a mluchia je hotová.
Podávanie: Podáva sa s ryžou a citrónom
Dobrú chuť.