top of page
  • A.S.

Mluchia

Mluchia, známa aj ako egyptský špenát, kríková okra, západoafrický sorrech a juta sléz, ale aj ako Kleopatrino tajomstvo. Existujú tvrdenia, že Kleopatra pila každý deň sladkú polievku zo slezu, aby si udržala svoju krásu a mladistvý vzhľad.


Mluchia je vysoko výživná a plná kyseliny listovej, železa, vápnika, vitamínu C a antioxidantov.

Ingrediencie:

  • 1kg mluchia

  • kura celé

  • 2 bobkové listy

  • 2 škoricové drievka

  • 5 PL slnečnicový olej

  • 1 PL papriková pasta

  • 1 čL sušený koriander

  • 1 zväzok čerstvého koriandra

  • 1 cesnak

  • 2ks cibuľa

  • 1 citrón

  • čierne korenie

  • 1 čl soľ


Postup:

  1. Uvaríme kuracie mäso (mäso, voda , 1 cibuľa, škoricové drievko, bobkové listy, kardamóm)

  2. umyjeme mluchiu kým nebude čistá a mäkká

  3. Na panvicu dáme slnečnicový olej a nasmažíme cibuľu, cesnak a pridáme k ním jednu lyžičku paprikovej pasty a dobre premiešame pár minút.

  4. Potom pridáme sušený koriander, čerstvý nakrajaný koriander a soľ.

  5. V kastrolíku dáme mluchiu, pripravenú zmes a citrónovú šťavú a privedieme do varu za stalého miešania na nízkom ohni.

  6. Zalejeme kuracím vývarom mluchiu, kým ju vývar nezakryje a necháme zovrieť na vysokom ohní pár minút.

  7. Potom znížime oheň a necháme variť polhodinu.

  8. Na konci do kastrolíku pridáme uvarené mäso (bez kostí) a mluchia je hotová.

Podávanie: Podáva sa s ryžou a citrónom

Dobrú chuť.