Marocká polievka Harira



Ingrediencie:

  • 1ks nadrobno nakrájaná cibuľa

  • 250g varený cícer

  • 250g umytá a namočená šošovica

  • 1 stonka nadrobno nakrájaného zeleru

  • 2ks ošúpané a pretlačené paradajky

  • hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate

  • hrsť čerstvého nasekaného koriandru

  • 2 PL múky

  • 1PL maslo

  • 2 ČL paradajkový pretlak

  • 4 PL oleja na vyprážanie

  • 2PL niťovky

  • 1ČL čierne korenie

  • 1ČL zázvorový prášok

  • kurkuma

  • soľ

Postup:

  1. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu a necháme opražiť.

  2. Ked už má cibuľa zlatistú farbu, pridáme cícer, šošovicu a zeler. Pomiešame ich a necháme 1-2 minúty.

  3. Pridáme paradajkovú šťavu, čierne korenie, zázvor a kurkumu. Poriadne pomiešame všetky ingrediencie a pridáme k ním pohár horúcej vody a necháme variť 20 minút.

  4. Po 20 minútach, ked nám to začne vrieť, pridáme paradajkový pretlak a premiešame.

  5. V malej miske rozmixujeme múku a trocha vody(cca 100ml) a vložíme do hrnca. Necháme variť 2-3 minúty.

  6. Na koniec pridáme niťovky, maslo, koriander a petržlen. Dosolíme podľa chuti a ešte cca 5 minút provaríme.

Podávanie:

Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou spolu s chlebom.


Dobrú chuť!









293 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše