Marocká polievka Harira

Ingrediencie:
1ks nadrobno nakrájaná cibuľa
250g varený cícer
250g umytá a namočená šošovica
1 stonka nadrobno nakrájaného zeleru
2ks ošúpané a pretlačené paradajky
hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
hrsť čerstvého nasekaného koriandru
2 PL múky
1PL maslo
2 ČL paradajkový pretlak
4 PL oleja na vyprážanie
2PL niťovky
1ČL čierne korenie
1ČL zázvorový prášok
kurkuma
soľ
Postup:
V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu a necháme opražiť.
Ked už má cibuľa zlatistú farbu, pridáme cícer, šošovicu a zeler. Pomiešame ich a necháme 1-2 minúty.
Pridáme paradajkovú šťavu, čierne korenie, zázvor a kurkumu. Poriadne pomiešame všetky ingrediencie a pridáme k ním pohár horúcej vody a necháme variť 20 minút.
Po 20 minútach, ked nám to začne vrieť, pridáme paradajkový pretlak a premiešame.
V malej miske rozmixujeme múku a trocha vody(cca 100ml) a vložíme do hrnca. Necháme variť 2-3 minúty.
Na koniec pridáme niťovky, maslo, koriander a petržlen. Dosolíme podľa chuti a ešte cca 5 minút provaríme.
Podávanie:
Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou spolu s chlebom.
Dobrú chuť!