Marocká kefta v Tažíne (mäsové guličky v paradajkovej omáčke)



Marocký tažín je tradičné marocké jedlo a patrí k najlepším jedlám v Maroku. Varí sa v tažíne, pretože kuželovitý tvar tažínu vytvára jedinečne vlhké a horúce prostredie pre varené jedlo.


čas prípravy: 40 minút

pre 4 osoby


Ingrediencie:

  • 750 g mletého mäsa (množstvo mäsa môžete zmeniť podľa potreby)

  • 3 paradajky

  • 1 cibuľa

  • 2 PL paradajkový pretlak

  • 3 PL jemne nasekaná petržlenová vňať

  • 1 ČL kmín

  • 1 ČL červená mletá paprika

  • 1 ČL čierne mleté korenie

  • 1 ČL mletý zázvor

  • 1 ČL soľ

  • 50 ml olivový olej

  • 50 ml slnečnicový olej

  • tažín (špecifická varná nádoba)

Postup:

  1. Mleté mäso okoreníme polovičným množstvom korenia uvedených v ingrediencií (zázvor,paprika,čierne korenie, soľ a kmín), pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu miešame. Z mäsa pripravíme guľky rovnakej veľkosti.

  2. V tažín zohrejeme olej (kombinácia slnečnicového a olivového oleja) a na rozohriaty olej pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu.

  3. Cibuľu chvíľu necháme v oleji orestovať, aby zavoňala a potom môžme pridať nakrájané paradajky.

  4. V miske si zriedime paradajkový pretlak trochou vody. Do tažínu pridáme zriedený paradajkový pretlak, petržlenovú vňať a zvyšné množstvo korenia uvedených v ingrediencií (zázvor,paprika,čierne korenie, soľ a kmín) a premiešame.

  5. Zakryjeme tažín pokrývkou a necháme variť približne 10 minút.

  6. Keď už máme pripravené mäsové guľky, tak ich pridáme do pripravenej omáčky v tažíne. Zakryjeme a necháme variť cca 15 minút.

*Ak nebudete mať tažín, tak ho môžete nahradiť obyčajným hrncom.


Servírovanie:


Podávajte s čerstvou horúcou ryžou.

Dobrú chuť!















239 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše