Kunafa - Arabský Dezert

Ingrediencie:
500g Kadayif
465g Akkawi syru
400g masla
pistácie na posypanie
cukrový sirup
Na cukrový sirup:
1 1/2 poháru vody
3 poháre cukru
1 čl pomarančovej/ ružovej vody
3 PL citronovej šťavy
*Všetky ingrediencie si kúpite u nás v obchode na Americkom námestí 1
Postup:
1.Balík Akkawi syru nakrájajte na kocky a nechajte lúhovať v chladnej vode 6-8hodín. Vodu vymeňte čo najčastejšie (ideálne každú polhodinu).
2.Spravte cukrový sirup:
privedťe vodu, cukor a citrónovú šťavu k bodu varu.
pri stálom miešaní nechajte vrieť cca 7 minút.
keď je cukor roztopený a máte sirup, pridajte ružovú/ pomarančovú vodu.
3.Balenie (500g) kadayif v miske ručne natrhajte na menšie kúsky. Cieľom je, aby slížiky boli kratšie.
4.Zmiešajte natrhaný kadayif s 400g roztopeného masla.
5.Natrite guľatý plech maslom.
6.Dajte na spodok plechu polovicu kadayif zmiešaného s maslom. Jemne pritlačte a zrovnajte.
7.Akkawi syr ručne nadrobte na malé kúsky. Potom ho rovnomerne rozložte navrch kadayif, ktorý máme v plechu.
8.Zvyšok kadayif dajte na vrstvu Akkawi syru a znovu jemne pritlačte.
9.Kunafu dajte do trúby predhriatej na 200 stupňov. Pečte cca 30 minút, alebo kým nebude vrch upečený do zlata.
10.Keď je kunafa upečená, polejte cukrovým sirupom.
Podávanie:
Posypte ľubovoľným množstvom drvených pistácií a podávajte ešte horúce.
Dobrú chuť.
