top of page
  • A.S.

Kunafa - Arabský Dezert



Ingrediencie:

  • 500g Kadayif

  • 465g Akkawi syru

  • 400g masla

  • pistácie na posypanie

  • cukrový sirup

Na cukrový sirup:

  • 1 1/2 poháru vody

  • 3 poháre cukru

  • 1 čl pomarančovej/ ružovej vody

  • 3 PL citronovej šťavy

*Všetky ingrediencie si kúpite u nás v obchode na Americkom námestí 1

Postup:

1.Balík Akkawi syru nakrájajte na kocky a nechajte lúhovať v chladnej vode 6-8hodín. Vodu vymeňte čo najčastejšie (ideálne každú polhodinu).

2.Spravte cukrový sirup:

  • privedťe vodu, cukor a citrónovú šťavu k bodu varu.

  • pri stálom miešaní nechajte vrieť cca 7 minút.

  • keď je cukor roztopený a máte sirup, pridajte ružovú/ pomarančovú vodu.

3.Balenie (500g) kadayif v miske ručne natrhajte na menšie kúsky. Cieľom je, aby slížiky boli kratšie.

4.Zmiešajte natrhaný kadayif s 400g roztopeného masla.

5.Natrite guľatý plech maslom.

6.Dajte na spodok plechu polovicu kadayif zmiešaného s maslom. Jemne pritlačte a zrovnajte.

7.Akkawi syr ručne nadrobte na malé kúsky. Potom ho rovnomerne rozložte navrch kadayif, ktorý máme v plechu.

8.Zvyšok kadayif dajte na vrstvu Akkawi syru a znovu jemne pritlačte.

9.Kunafu dajte do trúby predhriatej na 200 stupňov. Pečte cca 30 minút, alebo kým nebude vrch upečený do zlata.

10.Keď je kunafa upečená, polejte cukrovým sirupom.


Podávanie:

Posypte ľubovoľným množstvom drvených pistácií a podávajte ešte horúce.


Dobrú chuť.




133 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page