top of page

Kórejská Kimchi polievka (Kimchi Jjigae)

Ohnivý, výdatný a plný chuti je kimchi jjigae vynikajúci pre chladné zimné dni, ale môžete ho jesť kedykoľvek a kdekoľvek. Je to jedna z najobľúbenejších pokrmov v Kórei a podáva sa v mnohých domácnostiach a tradičných reštauráciách.

Kórejské národné jedlo, kimchi, je korenená, nakladraná kapusta, ktorá sa podáva s takmer každým jedlom. Kimchi polievka (kimchi jjigae alebo kimchichigae) kombinuje kimchi s inými prísadami, ako sú hovädzie mäso, cibuľa, cesnak a tofu, a podáva sa horúca.



Pre 2-3 osoby

Príprava: 15-20 minút


Ingrediencie:

  • 1 balík Kimchi Soup Spice Paste

  • 500 ml vody

  • 150 g tofu alebo morských plodov alebo plátkov mäsa (kuracie alebo hovädzie)

  • 100 g kimchi

  • 1/2 PL oleju

  • 1 malá cibuľa nakrájaná na menšie kocky

  • Nakrájaná jarná cibuľka na výzdobu


Postup:

  1. V kastróli jemne opečte na oleji mäso a cibuľu kým nebude jemne osmahnuté. Ak používate tofu alebo morské plody, osmahnite len cibuľu.

  2. Pridajte kimchi a koreninovú pastu a miešajte približne 5 minút.

  3. Pridajte vodu (a tofu alebo morské plody) a priveďte polievku k bodu varu. Nechajte ju jemne vrieť pri zníženej teplote ca. 7-10 minút.


Servírovanie:

Posypte jarnou cibuľkou a podávajte ešte za horúca. Pre zjemnenie pikantnosti, alebo aby ste mali z polievky hlavný chod, podávajte s miskou horúcej ryže :).

Dobrú chuť!