Kórejská Kimchi polievka (Kimchi Jjigae)
Ohnivý, výdatný a plný chuti je kimchi jjigae vynikajúci pre chladné zimné dni, ale môžete ho jesť kedykoľvek a kdekoľvek. Je to jedna z najobľúbenejších pokrmov v Kórei a podáva sa v mnohých domácnostiach a tradičných reštauráciách.
Kórejské národné jedlo, kimchi, je korenená, nakladraná kapusta, ktorá sa podáva s takmer každým jedlom. Kimchi polievka (kimchi jjigae alebo kimchichigae) kombinuje kimchi s inými prísadami, ako sú hovädzie mäso, cibuľa, cesnak a tofu, a podáva sa horúca.
Pre 2-3 osoby
Príprava: 15-20 minút
Ingrediencie:
1 balík Kimchi Soup Spice Paste
500 ml vody
150 g tofu alebo morských plodov alebo plátkov mäsa (kuracie alebo hovädzie)
100 g kimchi
1/2 PL oleju
1 malá cibuľa nakrájaná na menšie kocky
Nakrájaná jarná cibuľka na výzdobu
Postup:
V kastróli jemne opečte na oleji mäso a cibuľu kým nebude jemne osmahnuté. Ak používate tofu alebo morské plody, osmahnite len cibuľu.
Pridajte kimchi a koreninovú pastu a miešajte približne 5 minút.
Pridajte vodu (a tofu alebo morské plody) a priveďte polievku k bodu varu. Nechajte ju jemne vrieť pri zníženej teplote ca. 7-10 minút.
Servírovanie:
Posypte jarnou cibuľkou a podávajte ešte za horúca. Pre zjemnenie pikantnosti, alebo aby ste mali z polievky hlavný chod, podávajte s miskou horúcej ryže :).
Dobrú chuť!

