top of page

Hrejivá Ovsená Kaša s Datľami

Ovsená kaša je stará klasika. Avšak pridaním datieľ a rôznych zdravých ingrediencií sa z nej stane lahôdka, po ktorej určite budete túžiť buď ráno alebo na večeru.


1 porcia (jedna stredne veľká miska)

Čas prípravy: 5 minút


Ingrediencie:

4 PL jemných ovsených vločiek

1,5 ČL datľovej melasy

2 ČL slnečnicovćh semiačok

1 ČL chia semiačok

ca. 150 ml mlieka vlastného výberu

5 ks Mozafati iránskych datlí / 1 ks Medjool datľa

1 ČL cejlónskej škorice


Voliteľné:

jablko, hrozno, banán, vlašské orechy, kešu, ...


Tip pre milovníkov všetkého čokoládového:

Škoricu vymeňte za 1,5 ČL čistého kakaa a zamiešajte ho do kaše.


Postup:

  1. Ovsené vločky, mlieko, slnečnicové a chia semiačka dáme do misky a zamiešame. Dáme do mikrovlnnej rúry na 1 minútu.

  2. Do horúcej kaše zamiešame datľovú melasu.

  3. Posypeme škoricou a obložíme nasekanými datľami a preferovaným ovocím a orechmi. Ku škorici sa však najlepsie hodia jabĺčka a vlašské orechy.

  4. Podávame ešte horúce.



Servírovanie:

Kaša nemusí vyzerať ako majstrovské dielo, je to predsa jedlo, ktorej hlavnou úlohou je upokojiť myseľ. Avšak dôležité je


, aby bola bohato obložená ovocím, ktoré vám najviac chutí. Uvarte si k nej čajík, zababušte sa v deke a užite si hrejivú chuť a atmosféru tohoto jednoduchého pokrmu :)


210 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page