Hrejivá Ovsená Kaša s Datľami
Ovsená kaša je stará klasika. Avšak pridaním datieľ a rôznych zdravých ingrediencií sa z nej stane lahôdka, po ktorej určite budete túžiť buď ráno alebo na večeru.
1 porcia (jedna stredne veľká miska)
Čas prípravy: 5 minút
Ingrediencie:
4 PL jemných ovsených vločiek
2 ČL slnečnicovćh semiačok
1 ČL chia semiačok
ca. 150 ml mlieka vlastného výberu
5 ks Mozafati iránskych datlí / 1 ks Medjool datľa
Voliteľné:
jablko, hrozno, banán, vlašské orechy, kešu, ...
Tip pre milovníkov všetkého čokoládového:
Škoricu vymeňte za 1,5 ČL čistého kakaa a zamiešajte ho do kaše.
Postup:
Ovsené vločky, mlieko, slnečnicové a chia semiačka dáme do misky a zamiešame. Dáme do mikrovlnnej rúry na 1 minútu.
Do horúcej kaše zamiešame datľovú melasu.
Posypeme škoricou a obložíme nasekanými datľami a preferovaným ovocím a orechmi. Ku škorici sa však najlepsie hodia jabĺčka a vlašské orechy.
Podávame ešte horúce.
Servírovanie:
Kaša nemusí vyzerať ako majstrovské dielo, je to predsa jedlo, ktorej hlavnou úlohou je upokojiť myseľ. Avšak dôležité je
, aby bola bohato obložená ovocím, ktoré vám najviac chutí. Uvarte si k nej čajík, zababušte sa v deke a užite si hrejivú chuť a atmosféru tohoto jednoduchého pokrmu :)