Arabská šošovicová polievka

Ingrediencie:
cibuľa 1ks
cesnak 2-3 strúčiky
olivový olej 1PL
mrkva 1ks
červená šošovica 250g
zemiaky 2ks
rímska rasca 1/4 ČL
soľ 1ČL
čierne korenie 1/4 ČL
citrónová šťava 3PL
voda 1liter
Postup:
Zohrejte olej na strednom ohni.
Pridajte cibuľu, cesnak a nechajte pár minút.
Pridajte zemiaky, mrkvu , šošovicu a dve minúty miešajte.
Pridajte vodu, soľ a rascu, hrniec prikryte, znížte plameň a varte 30 minút, kým sa šošovica a zelenina úplne neuvaria.
Všetky ingrediencie rozmixujte tyčovým mixérom.
Pridajte citrónovú šťavu a nechajte dve minúty prevrieť.
Podávanie:
Podávajte horúce s opečeným chlebom a citrónovou šťavou podľa chuti.
Dobrú chuť!