amanysh2000as20. 4.3 minChutné a Zdravé Indické JedlaIndická kuchyňa ponúka svetu nespočetné množstvo gastronomických velikánov. Od maslového kurčaťa cez rogan josh až po biryani, existuje...
amanysh2000as3. 4.3 minNajviac protizápalové potravinyZápal môže byť dobrý aj zlý. Na jednej strane pomáha vášmu telu brániť sa pred infekciou a zranením. Na druhej strane, chronický zápal...
amanysh2000as4. 3.3 minTahini-Sezamová pasta a jej zdravotné benefityTahini je pasta vyrobená z pražených, mletých sezamových semienok. Má ľahkú, orieškovú chuť. Najznámejšia je asi ako prísada do hummusu,...
amanysh2000as20. 2.2 minPrečo by sme mali jesť čo najvac Strukovín?Strukoviny je všeobecný názov bežne používaný pre semená rastlín skupiny strukovín, ktoré zahŕňajú šošovicu, hrach, fazuľu, sóju a...
amanysh2000as30. 1.3 minBenefity Kokosového OlejaKokosový olej vzniká z jadier alebo dužiny kokosových orechov, ktoré rastú na takzvaných kokosovníkoch (palma kokosová). Kokosový olej si...
amanysh2000as9. 1.2 minKÓREJSKÁ KUCHYŇAÚvod a história Rovnako ako každá iná národná kuchyňa, kórejská kuchyňa odhaľuje stáročia tradície svojej krajiny. Jedlá sa vyznačujú...
amanysh2000as9. 12. 20212 minZdravotné výhody senovky gréckejSenovka grécka je bylinka s rozmanitým využitím a mnohými potenciálnymi zdravotnými benefitmi. Má zelené listy, malé biele kvety a...
amanysh2000as17. 11. 20214 minZázraky Kalonji (čierne semienka)Nigella sativa, tzv. Kalonji je kvitnúca rastlina pochádzajúca z Ázie a Stredomoria. Jej semienka sa používajú ako prírodný liek na...
amanysh2000as30. 10. 20212 min5 prekvapivých zdravotných výhod meduOd staroveku sa med používal ako potravina aj ako liek. Má veľmi vysoký obsah prospešných rastlinných zlúčenín a ponúka niekoľko...
amanysh2000as13. 10. 20212 minČo je marocký Tažín?Tažín je špecifická varná nádoba. Je nepostrádateľnou súčasťou marockej kuchyne. Svojou originalitou prezentuje i marockú kultúru už...